Arie Mink

In 1985 heeft Arie Mink de heer Van Grevegoed opgevolgd als beheerder van het Provisorium, het gebouw waar Biologie toen gehuisvest was. Later is hij gebouwbeheerder van het F.A.F.C. Wentgebouw geworden, en sinds februari 2014 is hij met pensioen.

Arie Mink heeft veel voor de UBV betekend. In het jaar dat hij beheerder werd van het Provisorium heeft Arie ook voor het eerst kennisgemaakt met de Utrechtse Biologen Vereniging. Op dat moment ging het niet goed met de UBV.

In die zware tijden heeft Arie de UBV geadviseerd. Zijn stokpaardje was: “De Biologie is op zich heel belangrijk, maar ze hebben één handicap; ze weten zichzelf niet te verkopen.” In het jaar van 1986-1987 heeft men een grote verandering doorgevoerd. In plaats van lid te worden vanuit een bepaalde ideologie, werden alle eerstejaars vrijwel automatisch lid van de UBV vanaf het moment dat ze Biologie gingen studeren. Ze kregen dan namelijk korting op boeken en activiteiten (net als tegenwoordig).

Niet alleen de nieuwe aanpak voor ledenbinding werd doorgevoerd. In dat jaar werden ook andere ideeën in werking gesteld in samenwerking met Arie. De eerste UBV-trui werd bedrukt en verkocht, de eerste almanak werd gemaakt en er is een heuse 2e hands microscopenmarkt opgezet, waar je alleen toegang naar had als je UBV-lid was. Al deze activiteiten deden de UBV en haar leden weer bloeien.

In 1990 verhuisde het departement naar het F.A.F.C. Wentgebouw. Arie Mink is toen gevraagd om gebouwbeheerder te worden van het deze nieuwe locatie voor het onderwijs van Biologie. De UBV had tot die tijd nog geen ruimte, maar toen in 1990-1991 alle vakgroepen naar het Went verhuisden, heeft Arie de assistentenkamer Z103 tot beschikking van de UBV gesteld als verenigingskamer.

De laatste twintig jaar werd alles wat in en om het Went gebeurde overlegd met Arie en in samenwerking met hem is ook veel mogelijk gebleken. Zo is het Wentgebouw in 1994 ingepakt in een grote strik, ter ere van het zeventig jarig bestaan van de vereniging. Ook is er een toneelvoorstelling van de UBV op de wentvijver geweest in 2004 en was het elk jaar mogelijk om allerlei activiteiten buiten rond het Went te organiseren, dankzij hulp en goedkeuring van Arie.

Carrière avond

| Activiteiten | No Comments
16 November is het zover de carrièreavond, hier vast een preview van de sprekers. Denk je nu daar moet ik bij zijn schrijf je dan vooral in op Codex. Ps:…

KaraokePUT

| Activiteiten | No Comments
21 juni Beste mensen het is weer zover; de karaokePUT! De PUT en de muziekcie slaan hun handen weer ineen om een fantastische, met schreeuwende mensen gevulde, avond te organiseren…

Ciderworkshop

| Activiteiten | No Comments
21 juni Schrijf je in voor de Fermentacie Ciderwedstrijd 2022 ! Battle tegen je mede-biologen in de ultiem sappige showdown ! Wie van jullie weet zijn gist het best te…

Start Gotcha

| Activiteiten | No Comments
21 juni Ahoy Landrotten 🏴‍☠️ Hebben jullie zin in een epische strijd met jullie studiegenoten? Willen jullie ook zo veel mogelijk UBV´ers nat maken? 💦 🎊Nou dan hebben we de…