Arie Mink

In 1985 heeft Arie Mink de heer Van Grevegoed opgevolgd als beheerder van het Provisorium, het gebouw waar Biologie toen gehuisvest was. Later is hij gebouwbeheerder van het F.A.F.C. Wentgebouw geworden, en sinds februari 2014 is hij met pensioen.

Arie Mink heeft veel voor de UBV betekend. In het jaar dat hij beheerder werd van het Provisorium heeft Arie ook voor het eerst kennisgemaakt met de Utrechtse Biologen Vereniging. Op dat moment ging het niet goed met de UBV.

In die zware tijden heeft Arie de UBV geadviseerd. Zijn stokpaardje was: “De Biologie is op zich heel belangrijk, maar ze hebben één handicap; ze weten zichzelf niet te verkopen.” In het jaar van 1986-1987 heeft men een grote verandering doorgevoerd. In plaats van lid te worden vanuit een bepaalde ideologie, werden alle eerstejaars vrijwel automatisch lid van de UBV vanaf het moment dat ze Biologie gingen studeren. Ze kregen dan namelijk korting op boeken en activiteiten (net als tegenwoordig).

Niet alleen de nieuwe aanpak voor ledenbinding werd doorgevoerd. In dat jaar werden ook andere ideeën in werking gesteld in samenwerking met Arie. De eerste UBV-trui werd bedrukt en verkocht, de eerste almanak werd gemaakt en er is een heuse 2e hands microscopenmarkt opgezet, waar je alleen toegang naar had als je UBV-lid was. Al deze activiteiten deden de UBV en haar leden weer bloeien.

In 1990 verhuisde het departement naar het F.A.F.C. Wentgebouw. Arie Mink is toen gevraagd om gebouwbeheerder te worden van het deze nieuwe locatie voor het onderwijs van Biologie. De UBV had tot die tijd nog geen ruimte, maar toen in 1990-1991 alle vakgroepen naar het Went verhuisden, heeft Arie de assistentenkamer Z103 tot beschikking van de UBV gesteld als verenigingskamer.

De laatste twintig jaar werd alles wat in en om het Went gebeurde overlegd met Arie en in samenwerking met hem is ook veel mogelijk gebleken. Zo is het Wentgebouw in 1994 ingepakt in een grote strik, ter ere van het zeventig jarig bestaan van de vereniging. Ook is er een toneelvoorstelling van de UBV op de wentvijver geweest in 2004 en was het elk jaar mogelijk om allerlei activiteiten buiten rond het Went te organiseren, dankzij hulp en goedkeuring van Arie.

Singleloop

| Activiteiten | No Comments
14 februari Lieve DGKers🐎, Stormtroopers🍃 en UBVers🐸 en overigen Zijn jullie ook helemaal klaar met die baby die je zo hard aan het gaslighten is dat je bijna in de…

PlantPUT

| Activiteiten | No Comments
30 januari Heb jij een pracht plant waar je hart en ziel in hebt gestoken om hem levend te houden? Of heb je net een nieuwe plant gekocht die je…

Bioborrel

| Activiteiten | No Comments
26 januari Lieve studenten en medewerkers van biologie, Op 26 januari zal de bioborrel weer plaatsvinden! Van 16:30 tot ongeveer 18:30 zijn jullie allemaal welkom in de Kruyt Kantine om…

Muziekquiz

| Activiteiten | No Comments
25 januari Hoi allemaal!! Het is weer tijd voor de Muziekquiz✨ 25 januari zijn jullie welkom op de kamer om 17:00, waarna de quiz start om 17:15. Je kan een…