Partners

De UBV heeft in de loop der jaren veel samenwerkingsverbanden in het bedrijfsleven of met andere organisaties gevormd. Hieronder volgt een kort overzicht van de huidige partners.


Utrechts Universiteitsfonds

Ufonds

Het Utrechts Universiteitsfonds wil bewustzijn en betrokkenheid creëren bij studenten, medewerkers, en alumni van de universiteit en de stad Utrecht om projecten te realiseren die bijdragen aan de groei en bloei van de Universiteit Utrecht.

De UBV probeert al een aantal jaar om samen met het Ufonds deze visie uit te dragen. Elk jaar zorgen zij ervoor dat een groot aantal wetenschappelijke en culturele activiteiten van ons door kunnen gaan.


Weduwe Joustra Beerenburg, Sneek

Al vanaf het moment van de geboorte van de UBV, had Weduwe Joustra Beerenburg een speciaal plekje bij de vereniging. Niet voor niets is het onze verenigingsdrank, biologen zijn er gek op! Elk jaar gaat het bestuur naar Sneek om de contacten met de brouwerij warm te houden.

 

 

 


Botanische Tuinen Utrecht

Al jaren hebben de Botanische Tuinen van Utrecht, Tuincafe Botanica en Botanica Catering en de UBV intensief contact. Zo mogen onze biologen voor een aantal van onze vakken daar in de praktijk kennis opdoen. Ook floracursus die de UBV in samenwerking met het departement Biologie organiseert staat in nauw contact met de BoTu en voor gezelligheidsactiviteiten mogen wij bij de BoTu terecht.

 


 

Stichting Trésor

Stichting Trésor behoudt al sinds 1994 ruim 2500 hectare tropisch regenwoud in Frans Guyana. De UBV heeft een nauwe samenwerking met Trésor via Vijko Lukkien. Wij leveren vanuit de UBV studentenadviseurs die Trésor op elke mogelijk manier helpen. Ook verkopen wij de nieuwe Ficus Trésor, een prachtige vijgenplant waarvan de opbrengst naar Trésor gaat.

 

 


Sponsorkliks

Sinds februari 2018 maakt de UBV gebruik van Sponsorkliks. Wanneer je online iets bestelt, check dan altijd even of de webshop is aangesloten bij Sponsorkliks! Als je dan vervolgens via de site van Sponsorkliks naar de webshop naar keuze gaat en je bestelling afrond, dan gaat een deel van je uitgave naar de UBV! Dit heeft natuurlijk geen invloed op de hoogte van je uitgave, maar zorgt er wel voor dat je de UBV steunt. Webshops die zijn aangesloten zijn onder andere bol.com, klm.nl, CoolBlue, AH, MediaMarkt, en natuurlijk Thuisbezorgd. Dus bestel je iets online? Doe het via Sponsorkliks en steun de UBV!

 

 


Fruitbedrijf Westeneng

izaak-westenengBij ons op de kamer kunnen onze leden al vijf jaar lang heerlijke (bijna) biologische appels en peertjes kopen. Dit heerlijke fruit komt van het Fruitbedrijf van Izaäk Westeneng in Zeist. Elke maandag haalt het bestuur daar fruit en voor de liefhebber ambachtelijke appelsap.

 

 


De Groentetas

Meer gezonde studenten is meer beter. Wij stimuleren onze biologen om meer groente te eten door De Groentetas bij ons op de kamer te verkopen. Voor maar €6,- kun je elke week een tas krijgen met 4 verrassende groentes en een soort fruit (en dat allemaal geheel biologisch!).

 

 

 


KNNV

De KNNV is de landelijke vereniging voor veldbiologie, voor actieve natuurliefhebbers en -beschermers, voor mensen die graag meer over de natuur willen weten en ervan genieten.

KNNV-leden organiseren natuurexcursies, inventarisaties, lezingen en cursussen.

De afdeling Utrecht stelt deelname aan excursies en andere activiteiten open voor studentleden van de UBV. Bij overintekening (komt bijna nooit voor) gaan KNNV leden voor.

Wil je lid worden: je bent al voor 30 euro een jaar lang lid. Voor informatie over activiteiten wordt verwezen naar de maandelijkse digitale nieuwsbrief en de Convo die 4 x per jaar verschijnt. Deze informatie is aanwezig in de UBV kamer. Ook staan de activiteiten aangekondigd op de website.

Opgave en informatie kan via de natuurhistorische secretaris Frans Coolen, activiteiten@utrecht.knnv.nl.

Sinds enkele jaren kun je de KNNV veldgidsen en andere uitgaven van de KNNV uitgeverij via de UBV bestellen met kortingen die kunnen oplopen tot 28% van de winkelprijs. Dit kan door een e-mail te sturen naar vicepenningmeester@ubv.info met je naam, studentnummer en de titel van het desbetreffende KNNV boek

De veldgidsen bestrijken onderwerpen van honingbijen tot dierensporen en zijn een must have voor elke bioloog!

Ga voor een overzicht van het aanbod naar http://www.knnvuitgeverij.nl/NL/webwinkel

We geven de bestellingen één keer per maand door om bezorg- en verpakkingskosten te minimaliseren. De KNNV levert de gidsen dan bij ons op de UBV-kamer af, waar je ze kunt ophalen en betalen (PIN of contant).

Heb je een gids nodig voor je UBV-cursus? Bestel die dan liever via het inschrijfformulier van de cursus!

Bestelling annuleren of wijzigen? Stuur een e-mail naar vicepenningmeester@ubv.info.


VVM

VVM is hét netwerk van milieuprofessionals. Duurzame denkers en doeners ontmoeten elkaar in onze vereniging. De ongeveer 1400 leden hebben heel diverse achtergronden. Van zelfstandige geluidsdeskundige tot onderzoeker duurzame mobiliteit en van medewerker circulaire economie bij een commercieel bedrijf tot specialist klimaatadaptatie bij de provincie; bij de VVM kom je ze allemaal tegen.

Vind een stage of baan
Als lid kun je eenvoudig zoeken in de online leden database. Handig als je relevante geïnterviewde wilt vinden voor je scriptie of op zoek bent naar een stageplaats of baan.

Actieve leden
Het is ook mogelijk om actief te worden in een van de 20 secties rond thema’s als: klimaat & energie, biodiversiteit, bodem & landgebruik en water. Voor studenten en starters is er de sectie Jong.

Activiteiten
Bij meer dan 40 activiteiten per jaar kunt je inspiratie opdoen. Van klimaatcongres tot netwerkborrel voor young professionals.

Lid worden
Alle activiteiten zijn gratis voor studenten. Voor 20 euro per jaar kun je lid worden als je je aanmeldt met de actiecode: VVMUBV. En: de VVM doneert je contributie aan UBV!

Meer weten?
Neem contact op met de VVM-ambassadeur bij UBV, Julia Klein en Loes van den Vorstenbosch of lees meer over vvm.info/student.


ABELTALENT

Wie is AbelTalent?

Je hebt een mooie opleiding achter de rug. Maar dat betekent nog niet dat je precies weet hoe het in de praktijk werkt. Geeft niets, je begint bij ons met een vakinhoudelijke introductiecursus. Tegelijkertijd ga je aan de slag met mooie projecten. Dit zorgt ervoor dat je op een snelle manier, relevante werkervaring opdoet. Daarom noemen wij onszelf ook dé Ervaringsversneller.

Maar we zorgen dat je ook in je verdere ontwikkeling versneld door blijft groeien. Samen zorgen we ervoor dat je een echte professional wordt en blijft. Vandaar dat wij in je investeren met relevante opleidingen in verschillende gebieden.

Onze opdrachtgevers bestaan uit ingenieursbureaus, overheden, nutsbedrijven, industrie en commerciële organisaties, zij begeven zich voornamelijk op de werkterreinen rond de fysieke leefomgeving. Belangrijke spelers, die stuk voor stuk bijdragen aan onze samenleving.

Wij helpen je aan ervaring

Wij helpen je als een raket aan ervaring. Je komt bij ons in dienst, je krijgt van ons een unieke training en voor je het weet doe je werk dat onze opdrachtgevers aan ons uitbesteden. Niet alleen inhoudelijk, maar ook waar het gaat om vaardigheden. We brengen je zowel sociale als vaktechnische vaardigheden bij, zodat je binnen enkele maanden al klaar bent voor het echte werk en we je kunnen detacheren bij de mooiste opdrachtgevers met de meest uitdagende projecten.

Ontdek wat je aanspreekt

Bijkomend voordeel van werken bij AbelTalent is dat je bij ons intern werkt aan verschillende projecten, met verschillende werkzaamheden. Zo ontdek je snel wat je het meeste aanspreekt en helpen wij je bij het maken van gerichte keuzes voor de vervolgstap in jouw carrière.

Work hard, play hard

Bij ons doe je sneller ervaring op dan bij wie dan ook. Dat betekent hard werken, maar wel aan mooie projecten. Aan de andere kant staat een plezierige werksfeer bij ons bovenaan de prioriteitenlijst. Want je moet het naar je zin hebben, lekker in je vel zitten, je werk moet aanvoelen als je tweede thuis. Als het even lekker weer is, steken we de barbecue op ons terras aan, organiseren we een plezierige borrel of gaan we samen erop uit!

Meer weten over wat wij kunnen betekenen? Mail ons op info@abeltalent.nl, bel ons op 06-30071695 of kijk op ons website www.abeltalent.nl.

Bekijk hier wat het werk bij AbelTalent inhoudt: https://youtu.be/3nXBv3E6De4

Carrière avond

| Activiteiten | No Comments
16 November is het zover de carrièreavond, hier vast een preview van de sprekers. Denk je nu daar moet ik bij zijn schrijf je dan vooral in op Codex. Ps:…

KaraokePUT

| Activiteiten | No Comments
21 juni Beste mensen het is weer zover; de karaokePUT! De PUT en de muziekcie slaan hun handen weer ineen om een fantastische, met schreeuwende mensen gevulde, avond te organiseren…

Ciderworkshop

| Activiteiten | No Comments
21 juni Schrijf je in voor de Fermentacie Ciderwedstrijd 2022 ! Battle tegen je mede-biologen in de ultiem sappige showdown ! Wie van jullie weet zijn gist het best te…

Start Gotcha

| Activiteiten | No Comments
21 juni Ahoy Landrotten 🏴‍☠️ Hebben jullie zin in een epische strijd met jullie studiegenoten? Willen jullie ook zo veel mogelijk UBV´ers nat maken? 💦 🎊Nou dan hebben we de…