Partners

De UBV heeft in de loop der jaren veel samenwerkingsverbanden in het bedrijfsleven of met andere organisaties gevormd. Hieronder volgt een kort overzicht van de huidige partners.


Utrechts Universiteitsfonds

Ufonds

Het Utrechts Universiteitsfonds wil bewustzijn en betrokkenheid creëren bij studenten, medewerkers, en alumni van de universiteit en de stad Utrecht om projecten te realiseren die bijdragen aan de groei en bloei van de Universiteit Utrecht.

De UBV probeert al een aantal jaar om samen met het Ufonds deze visie uit te dragen. Elk jaar zorgen zij ervoor dat een groot aantal wetenschappelijke en culturele activiteiten van ons door kunnen gaan.


Weduwe Joustra Beerenburg, Sneek

Al vanaf het moment van de geboorte van de UBV, had Weduwe Joustra Beerenburg een speciaal plekje bij de vereniging. Niet voor niets is het onze verenigingsdrank, biologen zijn er gek op! Elk jaar gaat het bestuur naar Sneek om de contacten met de brouwerij warm te houden.

 

 

 


Botanische Tuinen Utrecht

Al jaren hebben de Botanische Tuinen van Utrecht, Tuincafe Botanica en Botanica Catering en de UBV intensief contact. Zo mogen onze biologen voor een aantal van onze vakken daar in de praktijk kennis opdoen. Ook floracursus die de UBV in samenwerking met het departement Biologie organiseert staat in nauw contact met de BoTu en voor gezelligheidsactiviteiten mogen wij bij de BoTu terecht.

 


 

Stichting Trésor

Stichting Trésor behoudt al sinds 1994 ruim 2500 hectare tropisch regenwoud in Frans Guyana. De UBV heeft een nauwe samenwerking met Trésor via Vijko Lukkien. Wij leveren vanuit de UBV studentenadviseurs die Trésor op elke mogelijk manier helpen. Ook verkopen wij de nieuwe Ficus Trésor, een prachtige vijgenplant waarvan de opbrengst naar Trésor gaat.

 

 


Sponsorkliks

Sinds februari 2018 maakt de UBV gebruik van Sponsorkliks. Wanneer je online iets bestelt, check dan altijd even of de webshop is aangesloten bij Sponsorkliks! Als je dan vervolgens via de site van Sponsorkliks naar de webshop naar keuze gaat en je bestelling afrond, dan gaat een deel van je uitgave naar de UBV! Dit heeft natuurlijk geen invloed op de hoogte van je uitgave, maar zorgt er wel voor dat je de UBV steunt. Webshops die zijn aangesloten zijn onder andere bol.com, klm.nl, CoolBlue, AH, MediaMarkt, en natuurlijk Thuisbezorgd. Dus bestel je iets online? Doe het via Sponsorkliks en steun de UBV!

 

 


Fruitbedrijf Westeneng

izaak-westenengBij ons op de kamer kunnen onze leden al vijf jaar lang heerlijke (bijna) biologische appels en peertjes kopen. Dit heerlijke fruit komt van het Fruitbedrijf van Izaäk Westeneng in Zeist. Elke maandag haalt het bestuur daar fruit en voor de liefhebber ambachtelijke appelsap.

 

 


De Groentetas

Meer gezonde studenten is meer beter. Wij stimuleren onze biologen om meer groente te eten door De Groentetas bij ons op de kamer te verkopen. Voor maar €6,- kun je elke week een tas krijgen met 4 verrassende groentes en een soort fruit (en dat allemaal geheel biologisch!).

 

 

 


KNNV

De KNNV is de landelijke vereniging voor veldbiologie, voor actieve natuurliefhebbers en -beschermers, voor mensen die graag meer over de natuur willen weten en ervan genieten.

KNNV-leden organiseren natuurexcursies, inventarisaties, lezingen en cursussen.

De afdeling Utrecht stelt deelname aan excursies en andere activiteiten open voor studentleden van de UBV. Bij overintekening (komt bijna nooit voor) gaan KNNV leden voor.

Wil je lid worden: je bent al voor 30 euro een jaar lang lid. Voor informatie over activiteiten wordt verwezen naar de maandelijkse digitale nieuwsbrief en de Convo die 4 x per jaar verschijnt. Deze informatie is aanwezig in de UBV kamer. Ook staan de activiteiten aangekondigd op de website.

Opgave en informatie kan via de natuurhistorische secretaris Frans Coolen, activiteiten@utrecht.knnv.nl.

Sinds enkele jaren kun je de KNNV veldgidsen en andere uitgaven van de KNNV uitgeverij via de UBV bestellen met kortingen die kunnen oplopen tot 28% van de winkelprijs. Dit kan door een e-mail te sturen naar vicepenningmeester@ubv.info met je naam, studentnummer en de titel van het desbetreffende KNNV boek

De veldgidsen bestrijken onderwerpen van honingbijen tot dierensporen en zijn een must have voor elke bioloog!

Ga voor een overzicht van het aanbod naar http://www.knnvuitgeverij.nl/NL/webwinkel

We geven de bestellingen één keer per maand door om bezorg- en verpakkingskosten te minimaliseren. De KNNV levert de gidsen dan bij ons op de UBV-kamer af, waar je ze kunt ophalen en betalen (PIN of contant).

Heb je een gids nodig voor je UBV-cursus? Bestel die dan liever via het inschrijfformulier van de cursus!

Bestelling annuleren of wijzigen? Stuur een e-mail naar vicepenningmeester@ubv.info.


GYS

 

Vindt je met twee locaties in Utrecht: in het centrum aan de Voorstraat en in de gezellige buurt aan de Amsterdamsestraatweg. De gezellige en levendige locaties van Gys serveren 100% biologisch eten en drinken bereid met 100% enthousiasme. Bij Gys eet je sowieso vegetarisch en kan alles vegan en glutenvrij geserveerd worden. Gys is een heerlijke plek om bij te praten, een hapje te eten, cocktails te drinken of nieuwe mensen te ontmoeten!

Nu geven ze speciaal voor UBV leden 20% korting dus ga er zeker een keer lekker smullen.


ABELTALENT

Wie is AbelTalent?

AbelTalent is de Ervaringsversneller die jou helpt om snel relevante werkervaring op te doen
en je verder te ontwikkelen tot een echte professional. Met vakinhoudelijke introductiecursussen en mooie interne projecten, investeren wij in jou en zorgen we dat je snel
doorgroeit. Onze opdrachtgevers zijn belangrijke spelers op het gebied van de fysieke leefomgeving zoals advies-en ingenieursbureaus, nutsbedrijven en overheid.

Bij ons leer je zowel vaktechnische als soft skills, zodat je binnen enkele maanden al klaar bent voor het echte werk en je carrièrepad in de vorm van een externe opdracht kunt voortzetten bij de eerder genoemde opdrachtgevers met de meest uitdagende projecten.

Bij AbelTalent werk je hard aan mooie projecten, maar staat een plezierige werksfeer ook hoog op de prioriteitenlijst. Want naast hard werken, moet je het natuurlijk ook naar je zin hebben en je werk als je tweede thuis voelen. Wij organiseren dan ook regelmatig plezierige borrels en uitjes om de sfeer te versterken.

Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op via mail of telefoon, ga naar https://www.abeltalent.nl/traineeship/ of bekijk de video om meer te weten te komen over wat het werk bij AbelTalent inhoudt https://youtu.be/6AREA4WY_wM.

 

 

 

Singleloop

| Activiteiten | No Comments
14 februari Lieve DGKers🐎, Stormtroopers🍃 en UBVers🐸 en overigen Zijn jullie ook helemaal klaar met die baby die je zo hard aan het gaslighten is dat je bijna in de…

PlantPUT

| Activiteiten | No Comments
30 januari Heb jij een pracht plant waar je hart en ziel in hebt gestoken om hem levend te houden? Of heb je net een nieuwe plant gekocht die je…

Bioborrel

| Activiteiten | No Comments
26 januari Lieve studenten en medewerkers van biologie, Op 26 januari zal de bioborrel weer plaatsvinden! Van 16:30 tot ongeveer 18:30 zijn jullie allemaal welkom in de Kruyt Kantine om…

Muziekquiz

| Activiteiten | No Comments
25 januari Hoi allemaal!! Het is weer tijd voor de Muziekquiz✨ 25 januari zijn jullie welkom op de kamer om 17:00, waarna de quiz start om 17:15. Je kan een…