Studie informatie

Hier kunnen jullie allerlei formulieren, gidsen en roosters vinden die handig kunnen zijn voor je studie. Ook kun je links naar andere universiteiten en faculteiten vinden voor het geval dat je buiten je bachelor Biologie vakken bij andere opleidingen willen volgen.


Cursusinschrijvingen

De inschrijving voor cursussen van een bepaalde periode vind bij de Bachelor Biologie altijd plaats in de periode daarvoor. Meer informatie over de inschrijfperiodes en de procedure van inschrijving is de vinden op de website van het departement.

Wanneer er teveel inschrijvingen zijn voor een cursus is er een serie van criteria op basis waarvan
studenten worden geselecteerd. Loten vindt bijna niet plaats. Wanneer je niet geplaatst bent voor
een cursus is het belangrijk om het tweede en derde keuzeformulier via SurveyMonkey in te vullen! Deze krijg je in je mail van studiepunt.


Roosters

De roosters van verplichte eerstejaars cursussen van Biologie en de blokjesroosters van voor zowel niveau 1 als van niveau 2 en 3 cursussen kun je vinden op de site van het departement bij roosterinformatie.

Je kunt cursusroosters van andere (bachelor) opleidingen vinden bij roosterinformatie op de sites van de verschillende faculteiten.

De Faculteit Sociale Wetenschappen en de Faculteit Recht, Ecomonie, Bestuur en Organisatie maken alleen gebruik van de osiris cursuscatalogus.

november 2022

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

 


Studeren in het buitenland

De UBV organiseert elk jaar de Studeren-In-Het-Buitenland-Avond, oftewel SIHBA. Hierbij komt Liesbeth Achterberg van UU International Office vertellen wat je allemaal moet regelen en waar je meer informatie kunt vinden. Daarna zijn er een aantal korte presentaties van studenten die naar het buitenland zijn geweest en zal IAESTE iets vertellen over stages in het buitenland. Na de presentaties is er een gezellige maaltijd waar je alle studenten de oren van het hoofd kunt vragen over hun persoonlijke ervaringen en tips.

Daarnaast kun je altijd een afspraak maken met Barber van Manen via studieadviseur.bio@uu.nl. Zij kan je informatie geven en in contact brengen met studenten die ervaring hebben met studeren in het buitenland. Ook kun je rondkijken op de site van de UU.


Studie gerelateerde problemen?

Als je studie gerelateerde problemen hebt zoals bijvoorbeeld met dyslectie, faalangst, studiekeuze of concentratie kan je hier in Utrecht op verschillende plekken terecht. Ook wanneer je bepaalde begeleiding nodig hebt tijdens je studie zijn deze mogelijkheden zeker het overwegen waard.

Studieadviseur van Biologie: Barber van Manen zit op de eerste verdieping van het Buys Ballot Gebouw, kamer 1.82. Je kan bij haar terecht voor alle vragen rond om je studie. Als ze jou zelf niet kan helpen met jou probleem weet ze wel waar je anders terecht moet. Dus twijfel niet om bij haar langs te gaan. Je kan haar bereiken via de mail studieadviseur.bio@uu.nl. Of gewoon binnenlopen tijdens haar spreekuren:

ma 11.00-12.00 uur, op afspraak (via studiepunt Biologie tel. 030-2531858)
do 11.00-12.00 uur, op afspraak (via studiepunt Biologie tel. 030-2531858)
ma en do 12.30-13.30 uur, open inloopspreekuur

Begeleiding en advies UU: De Universiteit Utrecht biedt op verschillende vlakken studentbegeleiding en advies. Er zijn afhankelijk van je situatie diverse deskundigen die je verder kunnen helpen. Via de volgende link kom je bij een overzicht van de verschillende services die de UU aanbied:  Studentbegeleiding UU

Studiekeuze: Studenten van de Universiteit Utrecht met vragen over studiekeuze kunnen terecht op www.students.uu.nl/studiekeuze

Studentpsychologen: Aan alle Nederlandse Universiteiten en dus ook aan de UU zijn afdelingen studentpsychologen verbonden. Een overzicht over hun diensten en in hoeverre een studentpsycholoog jou zou kunnen helpen vindt je op de volgende website: studentpsychologen.nl

Natuurlijk kan je ook terecht bij een vrijgevestigde psycholoog rond om en in Utrecht. Contactgegevens kan je vinden op de website van de Nederlandse vereniging van vrijgevestigde psychologen en psychotherapeuten (nvvp.nl). Ook kan je contact opnemen met Altrecht, een instelling die gespecialiseerd is in geestelijke gezondheidszorg (altrecht.nl).


Voor meer informatie over de scriptie ga dan naar:
Scriptie Bachelor Biologie

Carrière avond

| Activiteiten | No Comments
16 November is het zover de carrièreavond, hier vast een preview van de sprekers. Denk je nu daar moet ik bij zijn schrijf je dan vooral in op Codex. Ps:…

KaraokePUT

| Activiteiten | No Comments
21 juni Beste mensen het is weer zover; de karaokePUT! De PUT en de muziekcie slaan hun handen weer ineen om een fantastische, met schreeuwende mensen gevulde, avond te organiseren…

Ciderworkshop

| Activiteiten | No Comments
21 juni Schrijf je in voor de Fermentacie Ciderwedstrijd 2022 ! Battle tegen je mede-biologen in de ultiem sappige showdown ! Wie van jullie weet zijn gist het best te…

Start Gotcha

| Activiteiten | No Comments
21 juni Ahoy Landrotten 🏴‍☠️ Hebben jullie zin in een epische strijd met jullie studiegenoten? Willen jullie ook zo veel mogelijk UBV´ers nat maken? 💦 🎊Nou dan hebben we de…