Studie informatie

Hier kunnen jullie allerlei formulieren, gidsen en roosters vinden die handig kunnen zijn voor je studie. Ook kun je links naar andere universiteiten en faculteiten vinden voor het geval dat je buiten je bachelor Biologie vakken bij andere opleidingen willen volgen.


Cursusinschrijvingen

De inschrijving voor cursussen van een bepaalde periode vind bij de Bachelor Biologie altijd plaats in de periode daarvoor. Meer informatie over de inschrijfperiodes en de procedure van inschrijving is de vinden op de website van het departement.

In het geval van keuzevakken wordt er gebruik gemaakt van een lotingssysteem waarbij je niet altijd in de cursus naar keuze geplaatst kan worden. Daarom is het belangrijk om, naast je inschrijving op osiris, ook altijd je tweede en derde keuzeformulier via SurveyMonkey in te vullen! Deze krijg je in je mail van studiepunt.


Roosters

De roosters van verplichte eerstejaars cursussen van Biologie en de blokjesroosters van voor zowel niveau 1 als van niveau 2 en 3 cursussen kun je vinden op de site van het departement bij roosterinformatie. Roosters van keuzecursussen binnen de Bachelor Biologie worden voor aanvang van de cursus toegestuurd aan alle studenten die zijn geplaatst voor de cursus.

Je kunt cursusroosters van andere (bachelor) opleidingen vinden bij roosterinformatie op de sites van de verschillende faculteiten.

De Faculteit Sociale Wetenschappen en de Faculteit Recht, Ecomonie, Bestuur en Organisatie maken alleen gebruik van de osiris cursuscatalogus.

mei 2022

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

 


Studeren in het buitenland

De UBV organiseert elk jaar de Studeren-In-Het-Buitenland-Avond, oftewel SIHBA. Hierbij komt Liesbeth Achterberg van UU International Office vertellen wat je allemaal moet regelen en waar je meer informatie kunt vinden. Daarna zijn er een aantal korte presentaties van studenten die naar het buitenland zijn geweest en zal IAESTE iets vertellen over stages in het buitenland. Na de presentaties is er een gezellige maaltijd waar je alle studenten de oren van het hoofd kunt vragen over hun persoonlijke ervaringen en tips.

Als je nu alvast wat informatie wilt over studeren in het buitenland kun je de presentatie van Isolde den Tonkelaar of de presentatie van Liesbeth Achterberg alvast bekijken. Daarnaast kun je altijd een afspraak maken met Isolde den Tonkelaar via studieadviseur.bio@uu.nl. Zij kan je informatie geven en in contact brengen met studenten die ervaring hebben met studeren in het buitenland. Ook kun je rondkijken op de site van de UU.


Studie gerelateerde problemen?

Als je studie gerelateerde problemen hebt zoals bijvoorbeeld met dyslectie, faalangst, studiekeuze of concentratie kan je hier in Utrecht op verschillende plekken terecht. Ook wanneer je bepaalde begeleiding nodig hebt tijdens je studie zijn deze mogelijkheden zeker het overwegen waard.

Studieadviseur van Biologie: Isolde den Tonkelaar zit op de eerste verdieping van het Buys Ballot Gebouw, kamer 1.82. Je kan bij haar terecht voor alle vragen rond om je studie. Als ze jou zelf niet kan helpen met jou probleem weet ze wel waar je anders terecht moet. Dus twijfel niet om bij haar langs te gaan. Je kan haar bereiken via de mail studieadviseur.bio@uu.nl. Of gewoon binnenlopen tijdens haar spreekuren:

ma 11.00-12.00 uur, op afspraak (via studiepunt Biologie tel. 030-2531858)
do 11.00-12.00 uur, op afspraak (via studiepunt Biologie tel. 030-2531858)
ma en do 12.30-13.30 uur, open inloopspreekuur

Begeleiding en advies UU: De Universiteit Utrecht biedt op verschillende vlakken studentbegeleiding en advies. Er zijn afhankelijk van je situatie diverse deskundigen die je verder kunnen helpen. Via de volgende link kom je bij een overzicht van de verschillende services die de UU aanbied:  Studentbegeleiding UU

Studiekeuze: Studenten van de Universiteit Utrecht met vragen over studiekeuze kunnen terecht op www.students.uu.nl/studiekeuze

Studentpsychologen: Aan alle Nederlandse Universiteiten en dus ook aan de UU zijn afdelingen studentpsychologen verbonden. Een overzicht over hun diensten en in hoeverre een studentpsycholoog jou zou kunnen helpen vindt je op de volgende website: studentpsychologen.nl

Natuurlijk kan je ook terecht bij een vrijgevestigde psycholoog rond om en in Utrecht. Contactgegevens kan je vinden op de website van de Nederlandse vereniging van vrijgevestigde psychologen en psychotherapeuten (nvvp.nl). Ook kan je contact opnemen met Altrecht, een instelling die gespecialiseerd is in geestelijke gezondheidszorg (altrecht.nl).


Voor meer informatie over de scriptie ga dan naar:
Scriptie Bachelor Biologie

Bedrijvenuitje AbelTalent

| Activiteiten | No Comments
12 mei Weet jij nog niet wat je wil gaan doen nadat je afgestudeerd bent of wil je gewoon een rondsnuffelen bij een leuk bedrijf voor biologen? Op donderdag 12…

Toneelstuk: True Resurrection

| Activiteiten | No Comments
20 en 21 mei 🎭 Planktonkoorts 2022 presenteert... Regie door Michiel Westbeek... 🎭 True Resurrection (9th level necromancy)! Het stuk gaat over Anke Everts die na het overlijden van haar…

Ledenweekend

| Activiteiten | No Comments
13 t/m 15 mei Hallo biologen, Het ledenweekend komt er weer aan! Dit keer zal dit legendarische weekend plaats vinden van 13 tot 15 mei. Kom kaartjes halen op de…

Buitenlands veldweekend

| Activiteiten | No Comments
26 t/m 29 mei Beste buiten biologen! Het buitenlandse veldweekend komt er weer aan. We gaan het Duitse Harz Gebirge ontdekken met een groep van 42 biologen van alle jaarlagen.…