Commissies

De 33 commissies, werkgroepen en bijzondere afdelingen die de UBV rijk is, zorgen er met hun tomeloze inzet voor, dat de studie van Utrechtse Biologen leuker, makkelijker en beter is. Kijk hier voor het commissieboekje of kom even langs op de UBV-kamer in het BBG. Sinds 2022 is het commissie informatieboekje ook gedigitaliseerd met behulp van kennisclips. Deze zijn te bekijken via deze link!

Wil je misschien in een commissie of wil je gewoon weten wat het allemaal inhoud, vraag dan naar het Commissie Geïnteresseerden Boekje. Ben je geïnteresseerd om een bij een bepaalde commissie te gaan, kijk dan bij de commissie vacatures of geef je interesse op bij het bestuur via de mail of spreek iemand aan op de UBV-kamer.

Voor het plannen van activiteiten kan je kijken in de UBV-agenda op de website of even mailen om te zien of de datum die je wilt geschikt is. Je kan de UBV agenda ook koppelen aan je eigen google agenda! We proberen de jaarplanning zo up-to-date mogelijk te houden. Zodra je denkt dat je een geschikte datum hebt gevonden, geef dit dan zo spoedig mogelijk door aan het bestuur zodat besloten kan worden of de activiteit door kan gaan.

Elke commissie is weer anders en zo zorgen ze ervoor dat er elke week wel wat te doen is voor UBV-leden door middel van een breed aanbod aan activiteiten. De commissies zijn grofweg onder te verdelen in drie categorieën, namelijk wetenschap, service en gezelligheid. Voor meer informatie over een commissie kan je op bijbehorende link klikken!

[calendar id=”230″]


Gezelligheidscommisies

Deze commissies zijn allemaal heel verschillend, maar ze hebben één ding gemeen; ze organiseren activiteiten met als doel dat UBV-leden het vooral erg naar hun zin hebben! Van feesten tot filmavonden tot een heus liftweekend! Elke commissie heeft zo zijn eigen activiteiten waar ze beroemd om is. Ben je benieuwd naar welke dat zijn? Lees dan hun stukje hier op de site!


Service commissies

Hieronder vind je de commissies die een service verlenen aan de UBV-leden. Sommigen organiseren leerzame en leuke activiteiten, anderen zorgen ervoor dat er elke periode een alternatieve studiegids beschikbaar is.

AlmanakcommissieDuurzaamheidscommissieFotocomissieCarrièrecommissieMastercommissieOnderwijscommissieOuderdagcommissie

Wetenschappelijke commissies

Hieronder vind je alle commissies die activiteiten organiseren waarbij wetenschap een grote rol speelt. Een aantal commissies zorgen dat je een beter beeld krijgt van het onderzoek binnen de biologische wetenschappen, anderen laten je ervaren hoe het is in het veld en op een Universiteit in het buitenland.

24-uurs reiscommissieBuitenlandsereiscommissieExcursiecommissieLezingcommissieSymposiumcommissieVeldweekendcommissie

Werkgroepen

Een werkgroep is een vanuit de leden opgerichte groep, erkend door het bestuur, die met een vooraf opgestelde doelstelling opereert. Het werk dat ze verricht kan van belang zijn voor zowel de leden als de vereniging. Het werk kan ook van belang zijn voor een ander doel, zolang deze raakvlakken heeft met het beleid van de UBV.

AquariaArchiefBijenBotanische TuinenCirculairDe DriehoekWebsiteExterne betrekkingen

Bijzondere afdelingen

Naast commissies en werkgroepen kent de Utrechtse Biologen Vereniging Bijzondere Afdelingen. Een Bijzondere Afdeling bestaat uit een aantal leden en/of donateurs en ontplooit activiteiten die vallen buiten de werkzaamheden van bestuur, commissies en werkgroepen. Een bijzondere afdeling  opereert autonoom binnen  de vereniging en heeft een sfeerverhogende en/of adviserende rol voor de vereniging.

Prof. De. F.A.F.C. WentcollegeToepgenootschapEeuwige roem

Vacature BioSCOPE

| Updates | No Comments
Hoi medebiologen! Omdat ik bijna afgestudeerd ben, komen de functies als hoofdredacteur en vormgever van het departementsblad de BioSCOPE vrij (vanaf 1 januari)! Het gaat hier om twee hele leuke…

Carriere avond

| Activiteiten | No Comments
29 november Op 29 november is het weer zo ver. De carrièreavond 2023 zal dan plaatsvinden. Weet je niet goed wat je na je studie kan gaan doen of ben…

30 seconds toernooi

| Activiteiten | No Comments
28 november Hallo Lieve biologen, Iedereen kent het zenuwslopende spel 30 seconds wel, van een schreeuwend team tot aan een duo wat de rust weet te bewaren maar uiteindelijk draait…

Bioborrel

| Activiteiten | No Comments
24 november Lieve studenten en medewerkers van biologie, Op 24 november zal de bioborrel weer plaatsvinden! Van 16:30 tot ongeveer 18:30 zijn jullie allemaal welkom in de Kruyt Kantine om…