Commissies

De 33 commissies, werkgroepen en bijzondere afdelingen die de UBV rijk is, zorgen er met hun tomeloze inzet voor, dat de studie van Utrechtse Biologen leuker, makkelijker en beter is. Kijk hier voor het commissieboekje of kom even langs op de UBV-kamer in het BBG. Sinds 2022 is het commissie informatieboekje ook gedigitaliseerd met behulp van kennisclips. Deze zijn te bekijken via deze link!

Wil je misschien in een commissie of wil je gewoon weten wat het allemaal inhoud, vraag dan naar het Commissie Geïnteresseerden Boekje. Ben je geïnteresseerd om een bij een bepaalde commissie te gaan, kijk dan bij de commissie vacatures of geef je interesse op bij het bestuur via de mail of spreek iemand aan op de UBV-kamer.

Voor het plannen van activiteiten kan je kijken in de UBV-agenda op de website of even mailen om te zien of de datum die je wilt geschikt is. Je kan de UBV agenda ook koppelen aan je eigen google agenda! We proberen de jaarplanning zo up-to-date mogelijk te houden. Zodra je denkt dat je een geschikte datum hebt gevonden, geef dit dan zo spoedig mogelijk door aan het bestuur zodat besloten kan worden of de activiteit door kan gaan.

Elke commissie is weer anders en zo zorgen ze ervoor dat er elke week wel wat te doen is voor UBV-leden door middel van een breed aanbod aan activiteiten. De commissies zijn grofweg onder te verdelen in drie categorieën, namelijk wetenschap, service en gezelligheid. Voor meer informatie over een commissie kan je op bijbehorende link klikken!

april 2024

ma di wo do vr za zo
1
2
3
  • Lezing
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
  • KB PUT

Gezelligheidscommisies

Deze commissies zijn allemaal heel verschillend, maar ze hebben één ding gemeen; ze organiseren activiteiten met als doel dat UBV-leden het vooral erg naar hun zin hebben! Van feesten tot filmavonden tot een heus liftweekend! Elke commissie heeft zo zijn eigen activiteiten waar ze beroemd om is. Ben je benieuwd naar welke dat zijn? Lees dan hun stukje hier op de site!


Service commissies

Hieronder vind je de commissies die een service verlenen aan de UBV-leden. Sommigen organiseren leerzame en leuke activiteiten, anderen zorgen ervoor dat er elke periode een alternatieve studiegids beschikbaar is.

AlmanakcommissieDuurzaamheidscommissieFotocomissieCarrièrecommissieMastercommissieOnderwijscommissieOuderdagcommissie

Wetenschappelijke commissies

Hieronder vind je alle commissies die activiteiten organiseren waarbij wetenschap een grote rol speelt. Een aantal commissies zorgen dat je een beter beeld krijgt van het onderzoek binnen de biologische wetenschappen, anderen laten je ervaren hoe het is in het veld en op een Universiteit in het buitenland.

24-uurs reiscommissieBuitenlandsereiscommissieExcursiecommissieLezingcommissieSymposiumcommissieVeldweekendcommissie

Werkgroepen

Een werkgroep is een vanuit de leden opgerichte groep, erkend door het bestuur, die met een vooraf opgestelde doelstelling opereert. Het werk dat ze verricht kan van belang zijn voor zowel de leden als de vereniging. Het werk kan ook van belang zijn voor een ander doel, zolang deze raakvlakken heeft met het beleid van de UBV.

AquariaArchiefBijenBotanische TuinenCirculairDe DriehoekWebsiteExterne betrekkingen

Bijzondere afdelingen

Naast commissies en werkgroepen kent de Utrechtse Biologen Vereniging Bijzondere Afdelingen. Een Bijzondere Afdeling bestaat uit een aantal leden en/of donateurs en ontplooit activiteiten die vallen buiten de werkzaamheden van bestuur, commissies en werkgroepen. Een bijzondere afdeling  opereert autonoom binnen  de vereniging en heeft een sfeerverhogende en/of adviserende rol voor de vereniging.

Prof. De. F.A.F.C. WentcollegeToepgenootschapEeuwige roem

Singleloop

| Activiteiten | No Comments
14 februari Lieve DGKers🐎, Stormtroopers🍃 en UBVers🐸 en overigen Zijn jullie ook helemaal klaar met die baby die je zo hard aan het gaslighten is dat je bijna in de…

PlantPUT

| Activiteiten | No Comments
30 januari Heb jij een pracht plant waar je hart en ziel in hebt gestoken om hem levend te houden? Of heb je net een nieuwe plant gekocht die je…

Bioborrel

| Activiteiten | No Comments
26 januari Lieve studenten en medewerkers van biologie, Op 26 januari zal de bioborrel weer plaatsvinden! Van 16:30 tot ongeveer 18:30 zijn jullie allemaal welkom in de Kruyt Kantine om…

Muziekquiz

| Activiteiten | No Comments
25 januari Hoi allemaal!! Het is weer tijd voor de Muziekquiz✨ 25 januari zijn jullie welkom op de kamer om 17:00, waarna de quiz start om 17:15. Je kan een…